Jag överlevde onsdagen..

Publicerat: 2010-11-17 Kl: 22:25:11 | I kategori: Allmänt

Ja det började tufft imorse och avslutade tufft med lektioner i nästan 4h i kylan.. Jag överlevde en onsdag jag lite fasat för då det kändes innan som att den aldrig skulle ta slut - något som däremot knappt överlevde var min röst :S Jag har kommit fram till (visste det väl redan innnan men det märks mycket tydligare då man har fler lektioner) att jag pratar  lite föör mycket, kommer på mig själv ibland med att snubbla över orden och prata för fort - och egentligen så finns det ju ingen mening att prata hela hela tiden för elverna kan helt omöjligt ta åt sig allt jag säger ändå.. Men det är ju så kul och jag vill ju lära dem allt och lite till!

I min första egna grupp hade jag bara fem elever och det var första gången de nu fick rida 45min och de fick även prova på att galoppera vilket gick bra, en liten avramling fick jag också in :S Men det gick bara bra med henne.. Nästa grupp var mammas ungdomsgrupp, tror de var 6 st och alla både ryttare och hästar skötte sig utomordentligt. Gruppen efter det, ännu en ungdomsgrupp, var bara 3st varav två red på privathästar även dessa tjejer red mycket bra.. Sista gruppen en vuxengrupp med 6st där med och bland annat min morfar och morbror :) De red också mycket bra och jag hade ju en liten markarbete/hoppövning som ändå var ganska svår som de klarade galant, jag hade ifrån början inte tänkt använda samma övning till dem men det fungerade så bra då vi red fram att de fick rida den ändå och det ångrar jag inte :)

Jag hade 4st travbommar på diagonallinje - typ K-B, framför B 3st travbommar och sedan kortdiagonal igen mellan B-H över 4st travbommar - detta var uppvärmningsbanan, mycket bar då man får med väldigt mycket svängar och får forma hästen ordentligt samtidigt som alla kan rida samtidigt och vara i samma varv. Efter framridning på detta i båda varv varierade jag banan med att sätta upp ett räcke och ett kryss istället för travbommar, förutom den ena travserien som var kvar för att de före och/eller efter skulle få kontroll snabbt på hästarna igen och trava över dessa.
Jag tycket det kändes som en mycket bra övning och både eleverna och hästarna verkade gilla den. Den är lite intpirerad av en övning Christina tipsade mig om då jag skulle ha gymnasiet för några veckor sedan :)

Tyvär blir det inga bilder idag för den här datorn vill inte vara med riktigt :(

Mille hann jag rida en stund på em och han kändes kanonfin, jag hade gärna ridit en stund till men jag var tvungen att börja ta in hästarna. Efter Pethers tips om att jag ska rida med många olika bett för att få "liv" i munnen på honom så har jag testat en del och vi har ett gammalt "kulbett" som vi faktiskt hade på Troll på hans tid som fungerar riktigt bra, får se vad jag kan leta fram imorn ur gömmorna som kan passa bra.. Pether tyckte att jag ska tränsa honom och proppa i honom äpplen och socker (INGET socker här inte men morötter och äpplen får han) och låta honom stå och leka med bettet i ca 15min innan jag rider. Han "dödförklarade" Milles mun på det senaste träningspasset, lite trist men det ska vi nog får ordning på! Denna vecka vart det ju inget av men jag ska se hur nästa vecka verkar om jag kanske kan ställa Mille på Arphus ett par dagar för att åka dit och träna..

Syster red Dosan idag och vet inte alls hur det gick men hon har inte sagt något så jag räknar med att hon skötte sig bra :)

Nu är det sovdags - snart torsdag!

Kram
Kommentarer
Postat av: Sandra

Vilken fin blogg, kul att kunna följa lite vad som händer hos er. Du verkar ha tagit några rejäla turer på hästarna ;). Ses på måndag. //Sandra

2010-11-17 @ 22:39:24
Postat av: Madde

Kul att du gillar bloggen Sandra! Vi ses :)

2010-11-18 @ 20:10:30
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0