Usch och fy för regnet!!!

Publicerat: 2010-05-25 Kl: 20:48:35 | I kategori: Allmänt

Hejsan..

Dagen har varit hemsk om man ser till vädret.. Har regnat ända sedan jag klev upp ur sängen i morse :S Stackars ridskolepållarna som fick gå ute första gången i natt, jag och Fia tog in dem efter att vi släppt ut de andra hästarna i morse, flera av dem skakade av köld.. Sen red jag Mille och han kändes riktigt fin, han gör fortfarande sådär med baken till höger men nu försöker jag att låta bli o fundera så mycket utan rider istället på framåt och han är pigg o glad så vi får se imorrn ska jag prova galoppen lite lätt.. Så jag ska ta det mycket försikigt nu nån vecka, men han ska ändå göra det jag ber om utan krångel (!), och sen ska jag börja pressa på honom lite mer om han fortsätter att fungera ok.. Förhoppningvis släpper det annars å märker jag väl det ganska snart om det tra tvärstopp igen.

Sen fixade vi färdigt stallarna, Jenny var sjuk idag också så det vart lite mer att göra.. och sen tog vi in alla privathästar och släppte ut lektionshästarna igen innan vi gick in på lunch halv ett.. Eftersom Jenny var sjuk, hon har ju lektionerna på tisdagar, så hade jag den första gruppen en 45min och idag var de bara 4st.. Sen tog syster över och har nu de två sista.

Rangun var iallafall SÅ himmla fin idag!! Jättekul! Var mjuk och fin när jag började rida fram och när jag sen skulle börja galopperna så började jag med vänstergaloppen och skulle efter en stund lägga en 20m volt och tog upp honom ganska mycket på ytter och poff så böt han till höger!!! helt rent och utan krux! Så efter att jag värmt upp färdigt så körde jag igång med det som jag fick göra hos Liane igår, mycket höger galoppfattningar. Liane sa att jag skulle göra minst 5st högerfattningar på varje byte.. Det gav verkligen resultat varenda byte jag gjorde till höger vart rent och utan nått hoppsaskutt innan eller efter :D var bara ett byte som vart sådär men det var helt mitt fel, jag fattade vänstergalopp i höger varv innanför spåret och han började rinna iväg för att byta själv och istället för att då ta upp honom och börja om från början så fortsatte jag på hans spår vilket gjorde att han gled ut till spåret och bytet vart lite knöligt, men rent (!) Det absolut vikitgaste just nu känns det som, för har hästen väl lärt sig att byta efter bak så är det mycket svårt att ändra.

Så nu ska ni få se lite mer fina bilder som jag inte orkade lägga in igår :P


Här är min älskade Helios när han var bebis! Krallig liten krabat :P

Helios mamma Elektra tillsammans med min mamma :P Hon var en superfin och snygg häst tyvärr så höll hon inte, tror hon var ca 7-8 när vi fick ta bort henne.. Helios är hennes enda avkomma.


Fantastikska nu ridskolehästen Uranos som föl tillsammans med sin mamma Trischa som gett oss många fina avkommor..


Vår fine gamle avelshingst Troll 660..
Helt underbar och genomsnäll häst, och så vacker.. Alla hans avkommor blev verkligen snygga och fick ett fint utrycksfullt huvud!
Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken uppförsbacke han var i som föl min käre Uranos

2010-05-25 @ 23:23:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0