Oh solen skiner :D

Publicerat: 2010-05-30 Kl: 18:32:30 | I kategori: Allmänt

Sitter på balkongen i solen med dator och en uppsvälld mage efter en mycket god lunch :P
Ätit på isglassar också, som de flesta vet missbrukar jag Piggelin men idag fick jag syn på en ny isglass i glassboxen på Hemköp Solero Fruit Ice Ananas.. Supergod den med!

Favoriten!
Nya godingen!

Isglass är det absolut bästa i sommarvärme!

Kan ju inte bara handla om hästar :P
Denna veckan kommer gymnasietjejerna för sista gången innan sommarlovet tisdag och onsdag.. Jenny Andersson jobbar sista morgoen/fm i stallet imorrn för vårterminen så sen blir det vi som fixar allt i stallet fram till ridskoleslutet då vi går över till "kollektiv". Då delar vi upp passen (morgon/Kväll ev. lunch) mellan de som har sin häst på stall..
De hästar vi ska ha på stall under sommaren är:
Arrobell
Svarten
Limit
Rangun
Mille, beroende på hur allt utvecklas med hans problem.
Leokothea - hon ska säljas
Tror det var alla våra..
Sen är det väl ca 6 inackorderingar som inte ska ut på bete heller..

Rangun kommer att få några dagars ledigt efter vårt dressyrmeeting 9-11 juli då Anders har sin enda semestervecka (vi ska ju till Thailand i nov/dec) v.28 så då ska vi åka ner till Christina utanför Ystad och tänkte även hinna med Göteborg en sväng.. ev så vill Fia & Adde också till Gbg..
Sen så får han väl några dagar till då det kan passa bra mellan tävlingar och träningar, sommaren är ju egentligen inte så trevlig för hästarna att gå ute på om det är mycket varmt och insekter.. I år lär det även bli insekter mycket över det normala med tanke på att det aldrig vart minusgrader innan snön kom så marken frös aldrig, så även fast det sen var runt 20 minusgrader så var ju de äckliga små krypen välisolerade under ett enormt snötäcke.. Så räkna med extremt med fästingar, mygg, knott, bromsar, flugor och annan ohyra.. Så blir det en varm sommar kommer det bli mer en plåga än semester för hästarna att gå på bete.. Det är bättre att hästarna får semester den tråkiga tiden på året då det är kallt, mörkt, lerigt och allmänt trist.. Rangun kommer ju att få en lite längre semester i dec när jag ska iväg (om han är kvar då förstås- men nu är han ju så himmla fin)
Sen mår ju hästarna heller inte bra att att ha för långt uppehåll ifrån träningen, speciellt inte om man har en häst man tränar mycket och tävlar.. Har man en lite äldre häst, uppemot 20, så bör man undvika total vila då de annars lätt blir stela & lättare gör sig illa när man sätter igång dem.

Läste också att det från och med nästa år, tror jag det var, så måste alla hästar få gå ut i hage varje dag och att den där ska kunna röra sig obehindrat i alla gångarter. Det stod att för att hästen skulle känna vilja till att galoppera i hagen så skulle den vara minst 30kvm om jag minns rätt (kan varit mer) I Sverige är är vi över lag ganska bra på att låta våra hästar gå utomhus det är värre i andra länder och eftersom jag själv varit i Tyskland så har jag ju egna erfarenheter och har sett hur de står inne i en box dygnet runt, ibland utan att ens blir motionerade.. Katastrof! Hästen har  ett stort behov av att röra på sig varje dag och de blir faktiskt sjuka av att stå stilla, deras muskler och magen/tarmarna behöver mycket rörelse och har man inte sin häst utomhus så räcker det inte att motionera den en gång om dagen i ca 1h utan hästen behöver mer rörelse..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0