Hu vad klockan vart mycket..

Publicerat: 2010-05-18 Kl: 22:14:21 | I kategori: Allmänt

Just hemkommen ifrån hoppclinic på Strömsholm för Maria Gretzer.. Rikigt bra och många nyttiga tips och saker som man gör men kanske inte tillräckligt konsekvent.. Maria var väldigt noga med att hela tiden "rida" hästen och inte slappna av bara för att hästen var duktig över ett hinder eller så.. Utan hästen ska jobba under sig HELA tiden, mycket som hon gjorde var likt det vi såg på Patrik Kittels clinic för några veckor sedan, de var både mycket noga med att hästen inte fick rusa iväg och att inte tillrättavisa hästen hårdhänt på något vis.. Maria var också mycket noga med att eleverna verkligen lyssnade på hennes instruktioner och var noga med eftergiften över hindret..

Hon tyckte också att man när man hoppar ska ha hinderna på olika höjder och inte maxa alla hinder när man hoppar bana.. Först visade hon en mycket grön fyraåring som var väldigt lite hoppad - hoppade som en gud!! Vilka skutt den gjorde över hinderna!! Samtidigt red en av hennes beridare en 6-åring och visade på så vis hur man rider hästen då den kommit lite längre i utbildningen..
Detta var en annan 6-åring som Maria red själv..
Cassandra hette den här tjejen som var elev på Strömsholm, tror hon gick andra året..
Angelica också elev på Strömsholm även hon andra året..
Detta var en 10år gammal häst som Maria fött upp själv, hon ansåg dock att det var lite för stor för henne så nu rider hennes beridare hästen istället..
Höga hinder!!
Tjohoo..

I övrigt så har det varit full fart idag gymnasiet är också på plats.. Mycket varmt och skönt har det också varit :D Me like!!
Red dressyr på lillskrutten Rangun, idag på kandar, han var kalasfin :) Riktigt bra piruettarbete i galoppen och han var fin fram för skänkeln och väl engagerad.. Lite problem med högerbytena :S Att det ska vara så svårt.. han blir efter bak.

Tömkörde Mille i ridhuset han var jättefin och han vart helt genomsvettig, ja med, för det var äckligt varmt i ridhuset!! Nu på kvällen innan ja skulle åka så skulle han få sin medicin, han äter inte fodret längre om man lägger det där så jag måste spruta in det i munnen, men den jäklen bet hål på sprutan :S Tokhäst!

Red systers pålle Limit på utebanan i solen och han vart efter en stund riktigt fin och såklart mycket svettig även han..

Nu ska jag duscha o sen är det sovdags!!

Bye..
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0