Hemma en vecka idag

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 22:18:27 | I kategori: Allmänt

Ja veckorna går så himla fort. Snart är det jul och inga julklappar är inhandlade ännu kanske hinner något på torsdag då är det dags för tandläkarbesök i Strängnäs. Brr
Några bilder från Hua Hin i Thailand vi sov där en natt och besökte stranden som inte riktigt var så kul. Vi gillar mer när det är lite folk.
Hur kommer det sig att folk betalar på stranden för att rida på pyttesmå avmagrade hästar?
Inspända med en stång i munnen. Att gå förbi dem och se deras ögon.......
Den vita är i alla fall rund men knappt i Jazzas storlek.
Vill påpeka att det är en thailändare på ryggen och de är ganska små.






De ser ju inte så glada ut precis det är enda stället på alla år som vi sett hästar så här.

Idag är det ju gymnasievecka på Ekelund, tre elever idag Sofi som fyller år Grattis! Så Maria o Elina idag har de ridit med på Jennys sista lektion på em hade vi Tove här hon ultraljudade Karaat och tyvärr var det inte bra ännu. Kalypso besiktades så nu är hon såld och flyttar för gott till Fogdö hon kom hit och skoddes och besiktades.
Tufft att sälja sina egna uppfödningar Kalypso är den häst som varit här längst av alla i stallet men Karin verkar verkligen redan vara mkt fäst vid henne så det känns ändå ok.

Några inackorderingar vaccinerades och vi passade på att göra en hälsokoll på Rangun. Kände att det vor bra att kolla upp honom så allt är ok. Han var glad över att göra något annat än att stå i hagen och gå i skritten som han gjort sedan i onsdags. Vi ska försöka att börja rida honom i nästa vecka. Har fullt upp med de andra hästarna och Sofia är rätt knackig bra så förkyld.
Idag har jag ridit Arro Bell o Katmanduh har bestämt mig för att sluta kalla henne för Dosan jag har ju aldrig haft smeknamn på någon annan häst så hon får nog heta sitt rätta namn.
När hon går bra så passar ju namnet bra då hon är lite som en katt.  Idag var hon lite spänd i början men desto bättre när det var bra. Vänster galoppen är super höger blir bättre efter hand just nu är nog övergångarna som jag gillar bäst. Formen känns bättre för varje dag imorgon  hoppar nog Sofia.
Om hon inte är sämre förstås.
God kväll
Ann

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tyvärr är det nog så att det är många ridskolebarns dröm att få rida på stranden under semestern. Men varken föräldrarna eller barnet själv har förmågan att se om hästen mår bra eller inte. Kanske ridskolorna skulle kunna "varna" för den här typen av ridning då det inte heller är så säkert...

2010-12-14 @ 23:28:30
Postat av: Ann

Ja tyvärr är det väl så, några av dessa var halta och en var helt missbildad i hovarna - hovslagare hade de nog aldrig stött på. Trodde inte att det gick att använda hästar som såg ut på detta sätt.

Jag brukar diskutera detta med elever. Tror att det mest är folk som aldrig ridit förr som det såg ut i Hua hin iaf.

2010-12-15 @ 13:15:22
Postat av: Madde

Huu vilka "hästar" :( man blir ledsen.. Hoppas allt var ok m lillprinsen Rangun? Saknar hans härliga uppsyn o Milles humör.. Vi har det kanon - strålande sol de senaste dagarna!!

2010-12-15 @ 15:17:39
Postat av: Ann

Rangun var helt ok på böjprov o longering o Tove tyckte hans trav var så fin :-) dock var han lite elektrisk emellanåt men det är väl så det ska vara med en stjärna.......

2010-12-15 @ 16:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0