Jag tränar FÖR att tävla - Hur gör du?

Publicerat: 2010-04-02 Kl: 12:45:14 | I kategori: Allmänt

Hejsan!

Har lagt märke till en sak som jag funderat en del på ( och kanske även stört mig lite på :P ). Har under de senaste veckorna trappat upp träningen ganska ordentligt på mina hästar eftersom nu börjar tävlingarna komma ganska tätt inom de närmsta månaderna.. Har problem med att hästarna inte klarar av förändringar i vardagen, därför bygger vi varje dag upp nya saker som hästarna ska tränas vid & mamma,eller Gunilla, står bredvid i princip varje träningspass..
Vad jag under den senaste tiden lagt märke till är alltså de som anmäler till en tävling för att sen 1-max 2 veckor innan tävlingens start ta hjälp med sin ridning osv.. Träningen är  ju det som ska leda till tävling INTE tvärtom!
De som gör på detta sättet skapar då en enorm press på både sig själv och sin stackars häst som ehlt plötsligt ska gå flera hårda pass för att "komma i form" till tävlingen.. Som jag ser det kan det inte ge alls lika mycket som att istället ta regelbunden hjälp MINST 1 gång i veckan, många klagar på att de ej har råd osv. MEN har man råd att skaffa häst och sen har tänkt tävla så MÅSTE man träna ordentligt annars är det lite att kasta pengarna i sjön de gånger man ska tävla och åker för att träna veckan innan starten.. Detta är nu helt och hållet min åsikt -men kom gärna med åsikter och kommentarer!

Nu har jag lite bråttom ska åka och möta mamma i Strängnäs och därifrån ska vi sen vidare till Enköping för clinic med Patrik Kittel.. Ska bli kul- tar med kameran!

Skriver igen efteråt!!

Bye.. Madde.
Kommentarer
Postat av: sofia

Håller med dig syrran :D

2010-04-02 @ 21:09:39
Postat av: Tobbe

Hej. :)

Allt bra?

Kom in på min blogg 22:00 så i första inlägget så ligger där en chattruta ni kan chatta med mig i! :D



/ Tobbe

2010-04-02 @ 21:25:27
URL: http://tobbees.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0